'Split Up'

Split Up onderlosser

'Split Up' onderlosser

DE VRAAG


Een veilig alternatief voor de huidige kiepbakken.

Accsys Technologies maakt al jaren gebruik van kiepbakken. Dit zijn bakken waarin afvalstoffen en/of halffabricaten worden opgevangen, die met een heftruck kunnen worden getransporteerd naar een container, om ze vervolgens te legen door te kiepen.

Voordat de bak kan kiepen dient deze ontgrendeld te worden. Vaak wordt dit gedaan door middel van het overhalen van een hendel of het trekken aan een kabel, wat problemen geeft als er bijvoorbeeld in een hoge container moet worden gelost. In veel gevallen moet de heftruckchauffeur van de heftruck af voor de bediening en vaak moeten er halsbrekende toeren worden uitgehaald om de bak tot kiepen te bewegen, wat bovendien gepaard gaat met lawaai en stof.

Een ander nadeel van dit systeem is dat door het kiepen de inhoud in één keer uit de bak verdwijnt. Het geweld dat hiermee gepaard gaat, zorgt ervoor dat kiepbakken snel mankementen vertonen en daardoor niet meer goed functioneren. De kosten voor reparatie zijn soms hoger dan de nieuwwaarde.

ONZE OPLOSSING

De ‘Split Up’ onderlosser.

Een ‘Split Up’ onderlosser is een container waarvan de bodemkleppen door middel van de spreidfunctie van een heftruck veilig en gedoseerd kunnen worden geopend en gesloten.

Na een lange duurtest met onze DEMO ‘Split Up’ en een interne risico inventarisatie/ evaluatie  heeft  Accsys Technologies besloten om over te stappen op de ‘Split Up’ onderlosser!
Accsys Technologies heeft gekozen voor de 2000 liter variant met insteekbuizen op maat van de gebruikte heftrucks.

Accsys Technologies is nu dus kiepbak vrij!
Net als:
-              Wellman Recycling (NL)  
-              SSAB (NL)
-              Lanxess (B)
-              Konings (B)

RhineTech vervaardigt uitvoeringen van 1.400 liter, 2.000 liter en specials voor specifieke wensen van klanten.

DE OPDRACHTGEVER AAN HET WOORD


Ook bij Accsys Technologies  ontstaat er afval tijdens het productieproces van Accoya ®hout.

Accsys Technologies is een ‘groen’ bedrijf wat een hoogwaardig duurzaam product produceert en derhalve is het van groot belang dat de afvalstromen gescheiden opgevangen en aangeboden worden aan de afvalverwerker.

Tevens staat veiligheid op nummer 1 van onze doelstellingen.

De afval kiepbakken die gebruikt werden, vertoonden regelmatig mankementen waardoor het legen van de kiepbakken in de afvalcontainer soms moeizaam ging.

Rhinetech heeft een proefmodel van een alternatief ontwerp van de kiepbak, de zogenaamde onderlosser zoals deze bij Accsys Technologies genoemd werd, beschikbaar gesteld om uitgebreid te testen in onze productieomgeving.

De reacties van onze productiemedewerkers waren zeer positief! Het gaat veiliger en sneller, waarbij tevens gebleken is dat de ‘Split Up’ onderhoudsvriendelijker is.

Er zijn intussen 4 stuks geleverd, waarbij door tekst en kleur is aangegeven voor welke afvalstroom de ‘Split Up’ onderlosser bedoeld is.  

Kortom een verbetering binnen ons productieproces op meerdere fronten!

John van de Meer,
Operations Manager,

Accsys Group

Cases