De vraag


Koninklijke Burgers' Zoo, een vaste klant van RhineTech, vroeg ons om een venster aan te brengen in bestaande vogelkooien. Zowel de gierenkooi als de zogeheten vrije vluchtkooi had een te gesloten uitstraling, waardoor mensen doorliepen in plaats van even te stoppen. Dit had te maken met het harmonicagaas en het buizenframe.


Onze oplossing


RhineTech heeft een opening van 8 meter breed en 4 meter hoog in de zijkant van de kooi gemaakt en heeft daarin een vrijwel onzichtbaar RVS-gaas gespannen, waardoor als het ware een kijkdoos is gecreëerd.

Dit is gerealiseerd door de bestaande kooien, die zijn opgebouwd als bouwpakket, te ondersteunen met op het oog vergelijkbare staanders. De nieuwe constructie heeft echter een veelvoud aan stabiliteit en vormt de basis waarop een vakwerkligger is geplaatst, die de krachten opvangen die ontstaan door het spannen van het RVS-net en door wind- en sneeuwbelasting.

Waar bezoekers van de dierentuin eerst zonder te kijken doorliepen, blijft iedereen nu staan om zonder belemmering de vogels te bekijken.

Cases